4440 team

Abraham Kef

Abraham Kef was een pionier. Een flamboyante kaasboer en verhalenverteller, die met zijn Franse kazen een onuitwisbare herinnering heeft achtergelaten in het Amsterdamse kaaslandschap en ver daarbuiten. In zijn voetsporen beheert Marike van der Werff nu de winkel in de Marnixstraat, en sinds 2014 ook in de Czaar Peterstraat in Amsterdam Oost. Ze voert in beide winkels een bijzonder verfijnd en exclusief assortiment kazen. De kwaliteit is gegarandeerd, mede dankzij de expertise van Philippe Olivier, kaasaffineur in Boulogne-Sur-Mer, waarmee Kef al jarenlang een nauwe band onderhoudt.

Verse kazen

We bewegen mee met de seizoenen. Ons assortiment wisselt voortdurend omdat we ervoor kiezen enkel kazen te voeren die op dat moment op hun best zijn. Kef verkoopt bijzondere, meest rauwmelkse kazen van doorgaans kleine producenten. Hoofdzakelijk uit Frankrijk en Nederland. Ons team besteedt bijzonder veel zorg aan de kaas, en kan je er alle verhalen en details over vertellen. We zullen je aanraden wat wij op dat moment het lekkerst vinden. Ook kun je bij ons terecht voor fantastische wijnen, speciaalbieren, patés en worsten, stokbrood en olijven. Elke zondag kun je komen proeven in de Marnixstraat.

Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van onze acties en alle verhalen achter onze nieuwe kazen!

Partners

Philippe Olivier
Fromagerie Kef werkt nauw samen met de meesteraffineur Philippe Olivier (sinds 1907). Deze samenwerking is voor ons van grote waarde. Ten eerste heeft maison Olivier in de afgelopen decennia een netwerk opgebouwd van de meest authentieke en traditionele producenten. Wij hebben toegang tot dat netwerk. Ten tweede verstaan ze bij Olivier de wondere kunst van het ‘afrijpen’ van zachte kazen als geen ander. De kaas die u bij ons koopt, is dan ook altijd rijp.
www.philippeolivier.fr

De Pasteibakkerij
Onze verse charcuterie komt elke week uit de ambachtelijke Pasteibakkerij van Diny Schouten en Floris Brester. Ze maken de meest fantastisch rillettes van wilde gans en terrine de campagne van Baambrugse Big. Aan de bereidingswijze wordt de grootste zorg besteed. Het vlees dat ze gebruiken is van Nederlands wild of komt van kleinschalige vaderlandse boerenbedrijven.
www.foodlog.nl

Gebroeders Niemeijer
In de bakkerij van de Gebroeders Niemeijer bakt Issa met enorme zorgvuldigheid het brood dat wij verkopen bij onze kazen. Klassiek Frans – precies zoals wij dat het liefst hebben. U vindt bij ons zijn stokbrood, epi (klein breekbrood in de vorm van een korenaar), boule, batard, walnootbrood en zijn notenvijgenbrood.

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
10:00 – 18:00
Woensdag
10:00 – 18:00
Donderdag
10:00 – 18:00
Vrijdag
10:00 – 18:00
Zaterdag
10:00 – 18:00
Zondag
Gesloten

Kef op Facebook

Ophokplicht!
Boer Meijer moest z'n kippen binnen zetten. Staat er dus opeens een 2-NL op onze eitjes... Dus geen 1 als certificering van de vrije uitloop zoals we gewend zijn.
Maar de ophokplicht is opgeheven en ze mogen weer lekker naar buiten om rond te banjeren.
Ik verheug me nu al op morgenochtend!
... MeerMinder

Op zoek naar lekkere verse eitjes? Wij hebben de fijne Freilandeieren met knalgele dooier uit Vreeland van Jan Meijer! Als je wilt checken of een ei vers is, kun je dat zien als je een ei bakt: Het e...

Bekijk op Facebook

Met pijn in ons hart zien we zo nu en dan al mensen door het raam gluren in Noord. Hoewel we ontzettend graag zouden willen dat onze deuren al wagenwijd open staan voor jullie, zijn we nog hard bezig om er voor te zorgen dat we weer een mooi weekend tegemoet kunnen gaan. Vanaf morgen kunnen jullie wel weer bij ons terecht. Hier een overzicht van de openingstijden in Noord deze week:

Openingstijden Proeflokaal:
donderdag: 12.00 tot 19.00
vrijdag: 10.00 tot 20.00
zaterdag: 10.00 tot 20.00
zondag: 12.00 tot 19.00

Openingstijden Winkel:
donderdag: 10.00 tot 18.00
vrijdag: 10.00 tot 18.00
zaterdag: 10.00 tot 18.00
zondag: gesloten
... MeerMinder

Bekijk op Facebook