blue cheese

Achelse Blauwe
Smaak
Opvallende romige structuur die pittig smaakt maar niet scherp wordt.
Herkomst
Hamont-Achel, Limburg, België. Op een plaats waar eeuwen lang Franciscaner-zusters woonden, is de kaasboerderij Catharinadal gelegen. De gebroeders Boonen maken sinds 1990 kaas volgens traditioneel recept.
Bijzonderheden
Prachtig gemarmerde blauwader. De Achelse Blauwe wordt helemaal met de hand gemaakt. De aders ontstaan door de nauwkeurig op elkaar gestapelde bolletjes wrongel. Er worden wekelijks maar 16 stuks van gemaakt. Volgens de internationale vakjury in Lyon mag deze kaas tot de beste ter wereld gerekend worden onder de originele ‘nieuwkomers’.


Bleu d’Auvergne
Bleu de Brebis Rascalat
Bleu de chèvre fermier
Bleu de Gex
Bleu de Laqueuille
Bleu de Wolvega
Bleu des Basques
Bleu des Causses
Bleu de Termignon
Bleu du Vercors
Cabrales
Fourme d’Ambert
Gorgonzola Dolce
Lady’s Blue
Poire de St. Vrain (het Peertje van Kef)
Roquefort
Stichelton
Stilton Colston Bassett

facebook instagram twitter