Kaasfondue

Bereidingswijze Kaasfondue

200 gr. = 1 dl wijn. p.persoon als volledige maaltijd
150 gr. =0,75 witte wijn p.persoon enkel als hoofdgerecht

Recept voor een volledige maaltijd voor 4 personen

800 gr. kaasfondue
4 dl. droge witte wijn
1 á 2 tenen knoflook
2 eetl. citroensap
evt. 2 eetl. kirsch
evt. 2 eetl. aardappelzetmeel of maizena
lekker Frans brood

1. Smeer een pan in met een teentje knoflook, voor extra smaak kan er nog een extra teentje uitgeknepen worden in de wijn.
2. Breng de wijn aan de kook en voeg het citroensap toe.
3. Voeg nu onder voortdurende roeren de kaasfondue handje voor handje toe. Geef de kaas steeds de kans om te smelten en samen met de wijn een egale massa te vormen. Laat het mengsel niet te lang en niet te hard koken, anders verdampt de alcohol en vormt zich een klonterig geheel.
4. Dit is het moment om eventueel de kirsch toe te voegen en de fondue desgewenst af te binden met het aardappelzetmeel of de maizena aangemaakt in een scheut wijn die al roerend op het vuur toegevoegd kan worden.

Ook erg lekker:
Fondue met Salers als specialiteit uit de Auvergne
Fondue met Beaufort of Fontina
Fondue van Vacherin Mont d’Or uit de Jura

facebook instagram twitter