Over ons

Wie was Abraham Kef?

In 1953 opende Abraham Kef zijn winkel in de Marnixstraat te Amsterdam. Abraham Kef was een pionier. Een flamboyante kaasboer en een verhalenverteller, die met zijn Franse kazen een onuitwisbare herinnering heeft achtergelaten in het Amsterdamse kaaslandschap en ver daarbuiten.

In zijn voetsporen beheert Marike van der Werff nu de winkel in de Marnixstraat. In 2014 kwam daar de vestiging in de Czaar Peterstraat in Amsterdam Oost bij, en in het voorjaar van 2017 opende ze haar derde vestiging én een proeflokaal aan het Van der Pekplein in Amsterdam Noord. Kef voert in alle winkels een bijzonder verfijnd en exclusief assortiment kazen. De kwaliteit is gegarandeerd, mede dankzij de expertise van Philippe Olivier, kaasaffineur in Boulogne-Sur-Mer, waarmee Kef al jarenlang nauw samenwerkt.

Rijpe kazen

Kef beweegt mee met de seizoenen. Ons assortiment wisselt voortdurend omdat we ervoor kiezen om enkel kazen te voeren die op dat moment op hun best zijn. Kef verkoopt bijzondere, meest rauwmelkse kazen van doorgaans kleine producenten. Hoofdzakelijk uit Frankrijk en Nederland. Ons team besteedt veel zorg aan de kaas en kan je er alle verhalen en details over vertellen. Als je in een van onze vestigingen langskomt, kunnen we je aanraden welke kazen wij op dat moment het lekkerst vinden (en laten je proeven waarom!). Je kunt bij ons ook terecht voor wijnen, speciaalbieren, patés en worsten, stokbrood en olijven.


Onze partners

Philippe Olivier
Fromagerie Kef werkt nauw samen met meesteraffineur Philippe Olivier (sinds 1907). Deze samenwerking is voor ons van grote waarde. Ten eerste heeft maison Olivier in de afgelopen decennia een netwerk opgebouwd van de meest authentieke en traditionele producenten. Wij hebben toegang tot dat netwerk. Ten tweede verstaan ze bij Olivier de wondere kunst van het ‘afrijpen’ van zachte kazen als geen ander. De kaas die u bij ons koopt, is altijd rijp.
philippeolivier.fr

De Pasteibakkerij
Onze verse charcuterie komt elke week uit de ambachtelijke Pasteibakkerij van Diny Schouten en Floris Brester. Ze maken onder andere de meest fantastische rillettes van wilde gans en terrine de campagne van Baambrugse Big. Aan de bereidingswijze wordt de grootste zorg besteed. Het vlees dat ze gebruiken is van Nederlands wild of komt van kleinschalige vaderlandse boerenbedrijven.
pasteibakkerij.tumblr.com

Gebroeders Niemeijer
In de bakkerij van de Gebroeders Niemeijer bakt Issa Niemeijer met enorme zorgvuldigheid het brood dat wij verkopen bij onze kazen. Klassiek Frans – precies zoals wij dat het liefst hebben. U vindt bij ons zijn stokbrood, epi (klein breekbrood in de vorm van een korenaar), boule, batard, walnootbrood en zijn smakelijke notenvijgenbrood.
gebroedersniemeijer.nl

Kef werkt daarnaast ook samen met:
Goldstar Deli
De Panhof
Bakkerij Mama
De Vierheemskinderen
Marijke Booij

facebook instagram twitter