Abraham Kef

Een begrip in Amsterdam sinds 1953

Abraham Kef

Een begrip in Amsterdam sinds 1953

Abraham Kef

Een begrip in Amsterdam sinds 1953

Over ons

In 1953 opende Abraham Kef zijn winkel in de Marnixstraat te Amsterdam. Abraham Kef was een pionier. Een flamboyante kaasboer en een verhalenverteller met een grote passie voor rauwmelkse kazen van kleine producenten. Hij organiseerde regelmatig proeverijen en deelde zijn enthousiasme voor uitgesproken, unieke smaken met de Amsterdammers. Zo wist hij met zijn Franse kazen een onuitwisbare herinnering achter te laten in het Amsterdamse kaaslandschap en ver daarbuiten. 

In zijn voetsporen beheert Marike van der Werff nu de winkel in de Marnixstraat. In 2014 kwam daar de vestiging in de Czaar Peterstraat in Amsterdam Oost bij en in het voorjaar van 2017 opende ze een derde vestiging én een proeflokaal aan het Van der Pekplein in Amsterdam Noord.

Vandaag de dag werken we bij Fromagerie Kef nog steeds veel met rauwmelkse, Franse kazen, maar inmiddels ook met verschillende lokale makers. Uiteindelijk zijn het producten met een bijzonder verhaal en een unieke smaak waar we het meest blij van worden.  

Philippe Olivier

We werken nauw samen met meesteraffineur Philippe Olivier (sinds 1907). Deze samenwerking is voor ons van grote waarde. Ten eerste heeft Maison Olivier in de afgelopen decennia een netwerk opgebouwd van de meest authentieke en traditionele producenten, ten tweede verstaan ze bij Olivier de wondere kunst van het ‘afrijpen’ van zachte kazen als geen ander. De kaas die u bij ons koopt, is daarom altijd rijp.

Bezoek de website van Philippe

Kef werkt samen met